Ford Crown Victoria Police Interceptor

Written by Super User. Posted in Algemeen.

langthis!

Dit is de Ford Crown Victoria Police Interceptor.

Merk:                    Ford

Type:                    Crown Victoria

Uitvoering:            Police Interceptor (P71)

Bouwjaar:             2000

Kleur:                    Zwart - Wit met authentieke stickers van Manhattan Beach Police - K9

Gewicht:               1780 Kilo

Motor:                   4.6 Liter Modulair V8

Afmetingen:           5.5 meter Lang / 2 meter Breed /  1.66 meter Hoog


Geschiedenis

De Ford Crown Victoria (ook wel bekend als de Crown Vic) is een fullsize-sedan uit Amerika. De Crown Victoria wordt in de Verenigde Staten veelvuldig gebruikt door taxibedrijven en de politie, waar duurzaamheid, kosten en prestaties worden gewaardeerd boven brandstofefficiëntie. De Crown Victoria blijft populair voor deze toepassingen vanwege de achterwielaandrijving en V8-aandrijflijn, die beide gunstig zijn voor de rijtechnieken van de politie. Als een van de weinige overgebleven personenauto's met een body-on-frameconstructie is de Crown Victoria robuust en kan deze gerepareerd worden na kleine ongevallen zonder het chassis recht te zetten - een belangrijk voordeel voor een auto die veelvuldig wordt gebruikt door de politie voor de PIT-manoeuvres.

 

P71 Police Package

Deze 2e generatie Ford Crown Victoria (1998 - 2011) is voorzien bij de politie varianten van een P71 Police Package. Eerst heette de politie variant in 1998 Ford Crown Victoria - P71 en in 1999 introduceerde Ford de naam Crown Victoria Police Interceptor. Los van de standaard uitvoering, had de Crown Victoria Police Interceptor een aantal voordelen ten opzichte van de standaard uitvoering:

 

  • Externe oliekoeler, waardoor de voertuigen op hoge toeren / hoge belasting gedurende langere tijd kunnen rijden zonder het risico te lopen dat motorolie oververhit kan worden.
  • The Police Interceptor motorkalibratie bevat een iets hoger stationair toerental ( ongeveer 40 toeren p.m.) en kleine wijzigingen in de uitstootinstellingen. De computer is afgestemd op meer agressieve transmissieschakelpunten en de transmissie zelf is gebouwd voor stevigere schakelingen.
  • Police Interceptors hebben ook een versterkt frame en body 'mounts' en een optionele 'limited' slipdifferentieel achteraan.
  • Zwaardere schokdempers.
  • Alle Police Interceptors worden geleverd met T - 409 roestvrijstalen dubbele uitlaatsystemen zonder resonatoren. De standaard Crown Victoria wordt geleverd met RVS enkele uitlaatsysteem.
  • Police Interceptors hebben hogere schroefveren, ongeveer 0,8 inch ( 20,3 mm ) voor extra bodemvrijheid en dunnere, achterste antirol-bars (afkomstig van de Crown Victoria LX Sport). De basis Crown Victoria heeft geen achterste stabilisatorstang.

 

Interieur

Deze Police Interceptor heeft een tussenconsole tussen de voorstoelen waarin de radio's, sirene/megafoon, de besturing voor de zwaailampen/zoeklampen en de traffic-controlbar zit. Ook zit er een geijkte (tot 140 mph / (225km/h) snelheidsmeter in.

Tussen de voor- en achterbank is een originele 'prisonercage' aanwezig. Hierbij wordt het voorgedeelte met het achtergedeelte compleet gescheiden, zodat er personen op de achterbank kunnen geplaatst worden zonder dat zij fysiek contact kunnen hebben met de bestuurder. Deze 'prisonercage' is er momenteel uit gehaald i.v.m. bruiloften, gala's e.d.


        (Foto prisonercage)

Exterieur

Een manier om de P71 package kenbaar te maken - los van de kleuren/stickers/lichtbalk - heeft Ford speciale logo's laten maken, die in plaats van de standaard 'Ford' logo komt:

 De auto heeft Manhattan Beach Police - K9 als huisstijl met unit nummer: MB14

 

 

Voor meer foto’s van de Ford Crown Victoria Police Interceptor klik dan hier.

Widgetkit